Надія Макаренко
Софіївська Борщагівка, Київська область
Support
How to support Ukrainian businesses?
My story
Site

Вітаю! Мене звати Надія Макаренко і я займаюсь туризмом з 2006.

В 2020му році я здійснила свою давню мрію заснувавши власну туристичну компанію. Потри те, що світ накрив ковід, я маленькими кроками рухалась вперед.

З початком війни мільйони людей почали переміщуватися. Це призвело до великого (на мою думку) культурного впливу, дехто вперше побачив закордон або отримав неочікувано теплий прийом в Західній частині країни і мені дуже прикро, що це сталось за таких трагічних обставин.

Певний час в просторі вирувала думка “туризм не на часі”. Як можна відпочивати? При тому багато людей скаржаться на знесиленість і виснаженість. А наші захисники при кожній нагоді говорять нам турбуватися про себе і жити життя.

Я мрію, щоб більше людей подорожувало. Для мене це не просто переміщення у просторі. Це від базового дати тілу відпочинок, трохи сонечка, трохи відіспатися, дати нових та яскравих вражень, а ще це можливість позбутися нав’язливих станів та песимістичних думок. Подорожі дають наснагу рухатися далі. Подорожі можуть бути дуже глибокими, коли ми, наприклад, відвідуємо місця нашої культурної спадщини, пірнаємо, досліджуємо епохи, міста, людей в них. Подорожі це про пізнання світу і себе в ньому.

Ці сенси я хочу передавати в своїх подорожах.

Моя туристична компанія має 2 напрямки. А саме:

Тревел Юкрейн – це туроператор для подорожей по Україні. Для українців та іноземців. З початком повномаштабного вторгнення потік іноземних туристів став неможливим. Українці все ще з осторогою планують та здійснюють подорожі. З літа 2022 я думала, як складно зараз гідам, що через війну не можуть провадити свою діяльність. Так народилась ідея створення і проведення онлайн екскурсій. З того часу, зроблено більше 40 віртуальних подорожей Сумщиною, Кропивниччиною, Херсонщиною, Житомирщиною, Миколаївщиною, Запоріжжям, Одесою, Черніговом, Харковом. Акцент зроблений саме на міста, що зазнають найбільших зазіхань ворога, а також маловідомі загалу українців місця. А вони варті уваги, варті, щоб ми про них знали, щоб їх відвідували. За участь в такій екскурсії, ми беремо невеликий адміністративний збір, який потім майже весь (а часто весь) передаємо гіду, що проводив з нами екскурсію, ділився своєю інформацією, знаннями, любов’ю до України. А раз на місяць ми приводимо етно лекції, і знайомимо українців з етнографією, культурою, традиціями, гастрономічними звичками українців тощо. Ми були б раді, якщо більше людей усвідомлювало цінність і приєднувалось на ефіри. До речі записи ми викладаємо в наш ютуб канал, і там теж можна залишити невеличку пожертву гідам, чия розповідь вам прийшла до вподоби. З 2023 року вже плануємо повертатися в живий простір, і анонсували вже невеличку групу на Волинь. А будуть ще тури вихідного дня. До речі, ще в момент заснування я вирішила, що не проводитиму турів на велику кількість людей, а лише невеликі групи до 20 людей. Це дає ту особливу атмосферу уваги до кожного, безпеки і дружнього настрою. Я дуже турбуюсь, щоб все було найкращим і якнайкраще: гіди, розміщення, їжа та розваги, які заплановані в турі.

Зараз я мрію мати власний мікроавтобус, бо це дозволить мені зменшити вартість турів, і зробити їх більш доступними, адже замовляючи послуги постачальника перевізника, вартість туру зростає. І сформувати команду гідів, супроводжуючих, та менеджерів з продажу.

 

Інший проект це Тревел Дизайнер – це нішевий туроператор по островам Індійського океану і Африки. Я досить довго жила і працювала в цьому регіоні, тож дуже люблю та надихаюсь цими країнами. Я з радістю та турботою допоможу агенціям та туристам з організації подорожі на Маврикій, Мадагаскар, Сейшели, Мальдіви, Танзанію, Кенію, Південну Африку, Намібію тощо. Про кожну з них ми докладно розповідаємо на нашому ютуб каналі, на сайті представлені різноманітні програми. Заплановано провести 2 збірні групи в Африку з турботливим наглядом супроводжуючого з насиченою і наснагаючою програмою. Я б дуже хотіла, щоб українці дозволили собі пережити ці моменти і відвідати ці маловідомі країни.

 

Я вірю, що туризм є вкрай важливою галуззю, яка позитивно вплине і на майбутнє країни і на життя кожного українця. Туризм я відношу до частини культурного (і економічного) фронту, що є не менш важливим в здобутті нашої перемоги. Слава Україні і всім, хто захищає Україну на всіх фронтах! Наближаємо перемогу!

 

SUPPORT ENTREPRENEURS OF UKRAINE
Ostap Pavliuk, Severynivka
We are the «People for People» Charity Foundation. Now our main project is the “Restart” tent camp. It is located in a picturesque...
Support
Olena Horodnytska, Kyiv
Hello! Before the war in Kyiv we had a clinic of aesthetic medicine Be perfect Clinic. Unfortunately, the field of aesthetic medic...
Support
Alіna Homa, Uzhgorod
Hi there! I am an ordinary teacher and mother on maternity leave, who decided to turn her hobby into a business. That’s how ...
Support
Volodymyr Kyrdiy, Poltava
Children’s space YARD is an innovative private kindergarten. Since 24.02 we had been closed, but on March 4th started receiving fa...
Support