Надія Макаренко
Софіївська Борщагівка, Київська область
Підтримати
Моя історія
сайт

Вітаю! Мене звати Надія Макаренко і я займаюсь туризмом з 2006.

В 2020му році я здійснила свою давню мрію заснувавши власну туристичну компанію. Потри те, що світ накрив ковід, я маленькими кроками рухалась вперед.

З початком війни мільйони людей почали переміщуватися. Це призвело до великого (на мою думку) культурного впливу, дехто вперше побачив закордон або отримав неочікувано теплий прийом в Західній частині країни і мені дуже прикро, що це сталось за таких трагічних обставин.

Певний час в просторі вирувала думка “туризм не на часі”. Як можна відпочивати? При тому багато людей скаржаться на знесиленість і виснаженість. А наші захисники при кожній нагоді говорять нам турбуватися про себе і жити життя.

Я мрію, щоб більше людей подорожувало. Для мене це не просто переміщення у просторі. Це від базового дати тілу відпочинок, трохи сонечка, трохи відіспатися, дати нових та яскравих вражень, а ще це можливість позбутися нав’язливих станів та песимістичних думок. Подорожі дають наснагу рухатися далі. Подорожі можуть бути дуже глибокими, коли ми, наприклад, відвідуємо місця нашої культурної спадщини, пірнаємо, досліджуємо епохи, міста, людей в них. Подорожі це про пізнання світу і себе в ньому.

Ці сенси я хочу передавати в своїх подорожах.

Моя туристична компанія має 2 напрямки. А саме:

Тревел Юкрейн – це туроператор для подорожей по Україні. Для українців та іноземців. З початком повномаштабного вторгнення потік іноземних туристів став неможливим. Українці все ще з осторогою планують та здійснюють подорожі. З літа 2022 я думала, як складно зараз гідам, що через війну не можуть провадити свою діяльність. Так народилась ідея створення і проведення онлайн екскурсій. З того часу, зроблено більше 40 віртуальних подорожей Сумщиною, Кропивниччиною, Херсонщиною, Житомирщиною, Миколаївщиною, Запоріжжям, Одесою, Черніговом, Харковом. Акцент зроблений саме на міста, що зазнають найбільших зазіхань ворога, а також маловідомі загалу українців місця. А вони варті уваги, варті, щоб ми про них знали, щоб їх відвідували. За участь в такій екскурсії, ми беремо невеликий адміністративний збір, який потім майже весь (а часто весь) передаємо гіду, що проводив з нами екскурсію, ділився своєю інформацією, знаннями, любов’ю до України. А раз на місяць ми приводимо етно лекції, і знайомимо українців з етнографією, культурою, традиціями, гастрономічними звичками українців тощо. Ми були б раді, якщо більше людей усвідомлювало цінність і приєднувалось на ефіри. До речі записи ми викладаємо в наш ютуб канал, і там теж можна залишити невеличку пожертву гідам, чия розповідь вам прийшла до вподоби. З 2023 року вже плануємо повертатися в живий простір, і анонсували вже невеличку групу на Волинь. А будуть ще тури вихідного дня. До речі, ще в момент заснування я вирішила, що не проводитиму турів на велику кількість людей, а лише невеликі групи до 20 людей. Це дає ту особливу атмосферу уваги до кожного, безпеки і дружнього настрою. Я дуже турбуюсь, щоб все було найкращим і якнайкраще: гіди, розміщення, їжа та розваги, які заплановані в турі.

Зараз я мрію мати власний мікроавтобус, бо це дозволить мені зменшити вартість турів, і зробити їх більш доступними, адже замовляючи послуги постачальника перевізника, вартість туру зростає. І сформувати команду гідів, супроводжуючих, та менеджерів з продажу.

 

Інший проект це Тревел Дизайнер – це нішевий туроператор по островам Індійського океану і Африки. Я досить довго жила і працювала в цьому регіоні, тож дуже люблю та надихаюсь цими країнами. Я з радістю та турботою допоможу агенціям та туристам з організації подорожі на Маврикій, Мадагаскар, Сейшели, Мальдіви, Танзанію, Кенію, Південну Африку, Намібію тощо. Про кожну з них ми докладно розповідаємо на нашому ютуб каналі, на сайті представлені різноманітні програми. Заплановано провести 2 збірні групи в Африку з турботливим наглядом супроводжуючого з насиченою і наснагаючою програмою. Я б дуже хотіла, щоб українці дозволили собі пережити ці моменти і відвідати ці маловідомі країни.

 

Я вірю, що туризм є вкрай важливою галуззю, яка позитивно вплине і на майбутнє країни і на життя кожного українця. Туризм я відношу до частини культурного (і економічного) фронту, що є не менш важливим в здобутті нашої перемоги. Слава Україні і всім, хто захищає Україну на всіх фронтах! Наближаємо перемогу!

 

ПІДТРИМАЙТЕ ПІДПРИЄМЦІВ УКРАЇНИ
Сергій Гречушніков, Бровари
Всім привіт! Мене звати Сергій. Я – один з розробників стартап проекту LibraDataShelf. LibraDataShelf – один з програмно-апаратних...
Підтримати
Наталя Петько, Кременчук
Привіт! Ми — колектив фірмового магазину дитячого одягу “Lukas-Kids” у Кременчуці. Протягом 5 років радували маленьких...
Підтримати
Оксана Борисюк, Київ
ANTE CONSULTING GROUP – це консалтингова компанія у сфері надання бухгалтерських послуг малому й середньому бізнесу в Україні, ств...
Підтримати
Фролов Ростислав, Херсон
Мене звуть Ростислав Фролов. У 2008 році ми розпочали цікавий сімейний бізнес із подачі нашого сина Іллі. Він попросив мою дружину...
Підтримати